Магазин

ВИДЕО: Работно место од кое ќе ви се насолзат очите

ВИДЕО: Работно место од кое ќе ви се насолзат очите
Интересен проект на маркетинг агенцијата Mullen од Бостон неодамна се појави на интернет.

Впрочем, агенцијата на интернет и низ списанијата објавила лажен оглас за “најтешката работа на светот”, а на огласот се пријавиле 24 кандидати кои интервјуто за работа го извеле преку веб-камери.

Описот на работата во најмала рака е брутален:

– Речиси цело време ќе морате да стоите
– Од вас се очекува постојан напор
– Работите од 135 до неограничено работно време неделно
– Потребно е да знаете се’ за медицина, финансии и готвење
– Нема одмор
– Работата за празниците станува уште понапорна
– Немате време за спиење
– За својата работа нема да бидете платени

Преземено од tocka.com.mk

Ви препорачуваме да се стрпите до крајот на видеото бидејќи откритието би можело и вас да ве трогне како некои од кандидатите кои на крајот се расплакаа.