Магазин

ВИДЕО: Утре ќе се случи прстенесто помрачување на Сонцето

ВИДЕО: Утре ќе се случи прстенесто помрачување на Сонцето

Спектакуларно помрачување на Сонцето ќе се случи утре. Месечината ќе биде најоддалечена точка од Земјата.

Ова појава во живо ќе можат да ја видат само жителите на Австралија и мал дел на Тасманија.