Свет

ВИДЕО: Внатрешноста на Коста Конкордија по две години под вода

ВИДЕО: Внатрешноста на Коста Конкордија по две години под вода

Објавена видео снимка на која се гледа внатрешноста на бродот „Коста Конкордија“.

Дел од внатрешноста на бродот е добро сочувана бидејќи останала недопрена од водата.

На снимката можат да се видат кабината и ходниците на луксузниот брод, чие извлекување започна овие денови.

Бродот Коста Конкоридија кој е долг 290 метри и тежок 114.500 тони удри во гребен и потона на 13 – ти јануари 2013 – та година. Во несреќата загинаа 32 лица.