Свет

Во самоубиствен напад во Јемен загинаа 15 луѓе

Во самоубиствен напад во Јемен загинаа 15 луѓе

Во самоубиствен напад врз воен камп за обука во Аден загинаа 15 лица, соопштија безбедносни извори.

Напаѓачот со возило влетал во група регрути.

Се претпоставува дека бројот на жртвите може да биде поголем.

Аден е втор по големина град во Јемен.