Свет

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Линчување на млада Авганистанка

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Линчување на млада Авганистанка

Снимката од линчувањето на 27-годишната Авганистанка што беше убиена од страна на толпата која ја каменуваше, а пред тоа ја измачуваше со ножеви, може да се види на Јутјуб.

За нејзината смрт властите во Авганистан обвинија повеќе од 40 лица, а снимката што е направена со мобилен телефон, наводно на интернет ја поставиле нејзините убијци.

Фаркхуда Маликзади беше убиена во март годинава поради лажни обвиненија дека го запалила Куранот. Но, истрагата на авганистанските власти дојде до заклучокот дека нема никаков доказа за спалување на Куранот.

Според тврдењето…