сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 10

Вработените во „Југохром“ ќе протестираат против исклучувањето на печките

Мирниот протест ќе се одржи утре (четврток) во Скопје, со блокада на крстосницата пред Судскта палата, во времетраење од еден час, односно од 12 до 13 часот.

jugohrom_1

Последни вести

Синдикатот на вработените на Југохром Алзар ќе организира уште еден протестен собир против неоправданото исклучување на печките во фабриката.

Мирниот протест ќе се одржи утре (четврток) во Скопје, со блокада на крстосницата пред Судскта палата, во времетраење од еден час, односно од 12 до 13 часот.

По 13 часот, вработените ќе се упатат пред Инспекторатот на Мнистерставотот за животна средина, каде што ќе биде доставено протестно писмо проетив неоправдано исклучување на печките во Југохром Алзар.

 

Најчитани вести