среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 32

Забрана за лов на диви птици поради птичји грип

Забраната е привремена и се однесува на цела територија на Република Македонија поради опасност од ширење на птичји грип.

divi-ptici-640x294

Последни вести

Министерството  за земјоделство, шумарство  и водостопанство согласно член 16 став 4 од Законот за ловството донесе забрана за ловење диви птици.

Како што соопшти, забраната е привремена и се однесува на цела територија на Република Македонија поради опасност од ширење на птичји грип.

Забраната за ловење диви птици стапува во сила веднаш и ќе трае до нејзино отповикување.

Најчитани вести