четврток, 27 април 2017  |  Вести денес: 59

Заев и на Албанците во скопско им нуди редефинирање на Македонија

Скандалот да биде уште поголем политичките ветувања и митинзи Заев и СДСМ ги одржуваат во основни училишта што според Изборниот закон е најстрого забрането.

zaev-uciliste-640x366

Последни вести

Јавноста уште не може да се соземе од шокот предизвикан од ветувањата на Зоран Заев пред албанската дијаспора во Швајцарија, а функционери на СДСМ по социјалните мрежи веќе наголемо се фалат дека двојазичност и менувањето на Уставот лидерот на СДСМ почнал да им нуди и на Албанците кои живеат во Македонија.

edmond-ademi-fb

Скандалот да биде уште поголем политичките ветувања и митинзи Заев и СДСМ ги одржуваат во основни училишта што според Изборниот закон е најстрого забрането.

Качен на столче во училиште Заев ја објаснува агендата на СДСМ за Албанците додека зад него на таблата пишува прво трмесејче на албански јазик.

Во продолжение потсетете се на ветувањата кои Заев ги даде пред албанската дијаспора.


Ова секако не е прв случај каде СДСМ го гази Изборниот законик. Вработени во ПОЦ во службени униформи во работно време делеа партиски флаери.

poc-5640

poc-1640

poc-6

poc-3

poc-2

Вработени во администрацијата во Струмица, пак, му позираа на Заев за видео спот исто така во работно време.

СДСМ расфрлаше изборен материјал и по училишни дворови.

materijal

 

Најчитани вести