Секс

Веднаш по сексот: Женска потреба број 1 што никогаш не се прескокнува!

Веднаш по сексот: Женска потреба број 1 што никогаш не се прескокнува!

Кај некои жени може да биде мошне силна и моментална, додека кај другите се појавува неколку минути од завршетокот на сексуаланиот однос.

Сексот е чин низ кој телото поминува низ голем број промени. Иако секој од нас има различни желби и потреби, телото речиси секогаш поминува на секогаш сличен начин.

Веднаш по сексот: Женска потреба број 1 што никогаш не се прескокнува!
Веднаш по сексот: Женска потреба број 1 што никогаш не се прескокнува!

Една од тие реакции е и потребата за мокрење веднаш по сексот. Таа кај некои може да биде мошне силна и моментална, додека кај други жени се појавува веднаш по неколку мига. Таа потреба никако неможете да ја игнорирате!

Зошто ни се мокри веднаш по сексот?

Нашето тело е мошне софистициран склоп, чија што улога е максимално да не заштити од потенцијалните опасности што демнат во околината. Една од тие опасности се крие во бактериите.

Имено, за време на сексуалниот однос, телото е изложено на бројни бактерии што може да се сокријат на местата на кои никако не сакаме.

Специјалистот по урологија открива како воспалението на бешиката може директно да биде поврзана со сексуалниот однос:

-За време на сексуалниот однос, бактериите низ мокрачниот канал се шири кон бешиката, што кај жените може да доведе до акутно воспаление на уринарниот тракт. Со уринирањето по сексот, всушност го „чистиме“, односно го испираме мокрачниот канал од тие бактерии, објаснува д-р. Невен Капун.

Токму поради тоа, ако почувствувате снажна потреба за мокрење по сексот, одложете го галењето за неколку минути и прво послушајте го своето тело.