Потребни состојки:
За жолтиот пандишпан (за два)
4 јајца
4 лажици шеќер
4 лажици остро брашно
Ванилин шеќер
За темниот пандишпан (за два)
4 јајца
4 лажици шеќер
4 лажици брашно
1 лажица какао
Ванилин шеќер
За пандишпанот со ореви (за еден)
2 јајца
2 лажици шеќер
2 лажици остро брашно
8 лажици мелени ореви
Ванилин шеќер
Крем
6 јајца
12 лажици шеќер
2 кесички ванилин шеќер
50 дг маргарин
20 кг чоколадо за готвење
Рум
Подготовка
Изматете ги четирите јајца со четири лажици шеќер и ванилин шеќер, кога ќе се изматата додате четири лажици брашно и полека матете, ставете во намачкана и набрашнета тава и печете.
Вака подгответе го жолтиот пандишпан, во темниот само додадете какао, за пандишпанот со ореви само додадете ореви. По печењето оставете ги да се изладат.
Крем
Матете ги јајцата со шеќерот додека не се направат како пена, стопете го маргаринот и чоколадата и додате ја смесата од јајца и шеќерот.
Смесата ќе биде ретка и полека ќе се згуснува, кога ќе с е згусне додате рум околу две капачиња, но може и по вкус.
Потоа се редат пандишпаните жолт, темен, орев, темен, светол.
Ви посакуваме пријатен апетит!