Состојки:
6 јајца
20 гр шеќер
2 пудинга од ванила
4 лажици брашно
1,4 л млеко
Лиснато тесто
Шеќер во прав
Подготовка
Одвојте ја жолчката од белката, потоа изматете ја со 15 гр. шеќер, додадете го пудингот во прав, брашното и 4 дл млеко. Добро измешајте и сварете ги во 1 л. зовриено млеко. Смесата варете ја како за пудинг.
Од белката и 5 грама шеќер направете цврст шлаг и потоа додадете го во зовриениот крем.
Лиснатото тесто испечете го на обратната страна на тавката и печете го на 180 степени, 10-15 минути додека не добие убава жолтеникава боја. Потоа преполовете го и намачкајте го со крем, а другата половина претходно исечете ја коцки и наредет ја на кремот.