Болниците во Газа би можеле да останат без струја за неколку часа

Болниците во Газа за неколку часа би можело да останат без струја, предупреди Меѓународниот комитет на Црвениот крст (МКЦК).

Тие претходно предупредија за болниците кои остануваат без гориво за нивните генератори на електрична енергија во Газа.

Регионалниот директор на МКЦК за Блискиот Исток, Фабрицио Карбони изјави дека, колку што разбрале, сè уште има гориво за генераторите, но веројатно само за неколку часа.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.