Денеска за ручек подгответе пилешки ќебапчиња

За денешниот ручек Ви предлагаме две вкусни рецепти, одлични ќебапчиња од пилешко месо и неодолив пудинг со суво грозје.

Потребно:

750 гр пилешко месо (копан со надкопан, бидејќи белото месо е суво)

250 гр сланина

1 јајце

Половина китка магдонос

2 чешниња лук

Сол и бибер

Масло за јадење

Подготовка:

Сомелете ги пилешкото месо и сланината убаво. Потоа, додадетеги лукот, јајцето, ситно сецкан магдонос и зачинете по вкус.

Со намастени раце формирајте ќебапчиња, а потоа оставете ги половина час да одстојат во фрижидер.

Пржете ги на грил тава, послужете со помфрит и свежа салата.