Едноставен рецепт за најслатките тути фрути колачиња

Подготовката на лесни и брзи колачиња нема да ви одземе многу време, а на вашите најблиски тоа ќе им биде вистински празник за сите сетила. Уживајте во викендот и во опуштената атмосфера зачинета со мали и слатки задоволства.

Потребни состојки за фантастичните тути фрути колачиња

Потребно:

7 белки

200 гр. шеќер

100 гр. мелени пржени лешници

1 лажица брашно

Половина литар млеко

Една ќесичка пудинг од ванила

3 лажици брашно

100 гр. шеќер

10 жолчки

250 гр. маргарин

300 гр. чоколадо за готвење

300 гр. мешавина од брусница, лешници и суво грозје

100 гр. чоколадо

2 лажици млеко

1 лажица шеќер

За кората изматете ги белките и шеќерот и потоа соединете ги со мелените лешници и брашното. Ставете ги во подмачкана тепсија и печете.

За филот потребно е да го сварите млекото со шеќерот, па потоа полека да го додадете прашокот за пудинг, брашното и жолчките. Кога кремот ќе ја добие потребната густина, изладете го и ставете го маргаринот и додадете го чоколадото.

Кората премачкајте ја со филот, а одозгора ставете го сувото овошје и свиткајте во форма на ролат. Кога ќе се излади прелијте го со глазурата од растопено чоколадо и млеко.