Фабриката КСС во Кичево почнува со работа

Фабриката КСС во Кичево почнува со работа

Американската компанија „Ки Сејфти Системс“ (КСС) денеска организира свеченост по повод реализацијата на инвестицискиот проект во изградба на фабрика во ТИРЗ Кичево во село Србјани.

Во производствениот капацитет во кој ќе се произведуваат воздушни перничиња за автомобили е најавена инвестиција од 20 милиони евра и 800 работни места.

gr_ksss
Груевски: 250 работни места за кичевчани во КСС до крајот на годинава

„Ки сејфти системс“ е светски лидер во дизајн и производство на автомобилски сигурносни системи. Нивните производи се дел од повеќе од 300 модели автомобили. Компанијата има меѓународна мрежа од 29 продажни и производствени капацитети и 5 главни технички центри лоцирани во САД, Германија, Кина, Јапонија и Јужна Кореја.

fabrikata-kss-vo-kicevo-pocnuva-so-rabota
„Ки сејфти системс“ е светски лидер во дизајн и производство на автомобилски сигурносни системи