Груевски во Сопиште: Вториот крак од Усјански канал стопиран поради ребалансот на буџетот

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денес е во посета на општината Сопиште.

-Во Сопиште само од локалната самoуправа се асфалтирани 20 километри патна мрежа. Ја посетив асфалтираната ул. 12 во Долно Соње, асфалтираната улица 11 во Горно Соње. Наредната недела предвидено е почеток на изградба на повеќенаменско игралиште во Ракотинци. Пред една недела е завршено асфалтирањето на втората фаза од регионалниот пат од Сопиште до Говрлево. Овој проект беше побаран од сите населени места што ги посетив во 2015 година. Се опфатени и 2 фекални колектори. Веќе се реализираше делот од Кисела Вода до Сопиште преку Припор, додека вториот крак од Усјански канал до Сопиште кој за жал е стопиран поради ребалансот на буџетот на новата влада, напиша Груевски на Фејсбук.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.