IQOS мобилната зона повторно го посетува Охрид

Електронските уреди IQOS, кои претставуваат подобра алтернатива во однос на цигарите, ќе бидат достапни на мобилната зона чија привремена локација повторно ќе биде туристичкиот град Охрид. Зоната е преселена од паркингот на „Веро Тафталиџе“ во Скопје, на кејот на Охридското езеро, во близина на пристаништето. Работното време на мобилната зона во Охрид е од понеделник до недела, од 10 до 22 часот.

Корисниците нема да останат без поддршка на досегашната локација во Тафталиџе, бидејќи во рамките на реновираните простории на „Веро“ маркетот отворена е нова зона, веднаш спроти главната каса. Работното време на ова продажно место е од понеделник до сабота од 8 до 22 часот, а во недела од 10 до 20 часот.

Овој иновативен уред е достапен на 78 пазари во светот и вкупно го користат над 21 милион луѓе, кои целосно се откажале од пушењето и направиле промена кон подобра алтернатива. Повеќе за технологијата зад IQOS можете да дознаете на: PMI Science | Philip Morris International.