Њујорк мирен, пакетот е празен

Повеќе од еден час беше блокиран градот меѓу Седмата и Осмата авенија, додека истражителите ја утврдуваа содржината на сомнителниот пакет, оставен пред Мекдоналдс.

После проверката, утврдено е дека пакетот е празен.

Неодамна во Њујорк имаше експлозија, во која беа повредени 29 лица.