По една недела Лукашенко се појави во јавност со завој на раката

Државниот информативен канал Белур денеска објави фотографија од претседателот Александар Лукашенко во, како што наведе, воен команден центар, што е негово прво појавување во јавноста по речиси една недела.

Отсуството на Лукашенко предизвика шпекулации за неговото здравје.

На Телеграм каналот Пул Первово, државен весник кој ги следи активностите на Лукашенко, беше објавено дека претседателот на Белорусија бил во централната воена воздухопловна база. Според фотографијата, се чини дека Лукашенко има завој на левата рака.

Лукашенко последен пат беше виден во јавноста на 9 мај, Денот на победата, додека беше во Москва и Минск.

После тоа тој не се појави во јавноста, по што следуваа силни гласини дека тој е пренесен во болница поради здравствени проблеми.