Почувствуван земјотрес во Македонија

Земјотрес од 2 степени според рихтер се случил утрово на 16 километри од Делчево.

Земјторесот се случил на длабочина од 10 км. Потресот според ЕМСЦ бил регистриран во 8 часот и 52 минути.