Ова јадење со сигурност ќе продолжите и понатаму да го подготвувате, токму поради неговиот незаборавен и совршен вкус.
Состојки:
2 црвени лути пиперки
30 грама ѓумбир
2 чешниња лук
50 грама кафеав шеќер
150 мл светло пиво
100 мл кечап
100 мл соја сос
Бибер, сол
Половина врзоп коријандер или магданос
1, 5 килограм свински ребра
4 домати
4 парчиња млада пченка
1 модар патлиџан
300 грама разнобојни пиперки
4 компири
Подготовка:
- Исчистете и исечкајте ги лутите пиперки. Ѓумбирот и лукот излупете ги изрендајте ги. Се измешајте со шеќерот, пивото, кечапот, соја сосот и биберот. Исечкајте го коријандерот или магданосот па се измешајте.
- Во кеса за замрзнувач ставете ги ребрата и маринадата, затворете ја кесата и оставете ја да преноќи во ладилник.
- Исечете го зеленчукот на парчиња. Извадете ги ребрата од кесата, процедете ги печете ги на скара околу 40 минути. Во последните 15 минути од печењето додадете ја пченката и зеленчукот (може и ражничи од зеленчук). Декорирајте и сервирајте по желба.