Поглед на Олимписките игри од вселената

Зимските Олимписки игри во Сочи се одвиваат во полна пареа,а сите настани може да се следат на  телевизија, но ваков поглед над Игрите се’ уште никој не видел.

Оваа фотографија е направена од Меѓународната вселенска станица ИСС, која брои 38 членови. Оваа глетка е направена во ноќен кадар од 3.505 квадратни километри од градот Сочи.