Пораншниот претседател Иванов предупреди на ново национално предавство

Поранешниот шеф на државата, Ѓорге Иванов го кажа својот став за францускиот предлог. Иванов смета дека македонскиот народ повторно е сведок на национално предавство, како и дека одбраната на Македонија е единствениот излез.

-Како поранешен претседател, кој 10 години беше сведок и силен противник на сите подли игри за разнебитувањето на Република Македонија, повикувам на отфрлање на францускиот предлог. Со вакво “решение” Република Македонија ќе биде втурната во правна, политичка и историска бездна. Македонскиот народ повторно е сведок на национално предавство. Човечкото достоинство и стекнатите права се црвените линии кои не смее да се преминат. За нив не се разговара и не се преговара. Непокорот е единствениот излез.
Одбраната на Македонија е обврска на секој од нас. Да живее Република Македонија, пишува Иванов на Фејсбук.