Се’ повеќе сиромашни во Црна Гора

234

Стапката на сиромаштија во Црна Гора за минатата година изнесуваше 11,3 отсто, односно околу 70.000 жители, месечно располагале со помалку од 182,43 евра.

Според податоците од Заводот за статистика, стапката на сиромаштија во Црна Гора во минатат година значително се зголемила, бидејќи во 2011 година изнесувала 9,3 отсто, а во 2010 година била речиси двојно помала, односно, 6,6 отсто.

Се наведува дека во 2012 година сиромаштијата е зголемена во урбаните, а намалена во руралните области.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.