Учебната година ќе трае до 31 август 2021 година

Владата донесе одлука учебната година да трае до 31 август 2021 година.

Одлуката е објавена во Службен весник на 27 септември.

„Учебната 2020/2021 година во основните училишта започнува на 1 октомври, а завршува на 31 август 2021 година“, пишува во Одлуката на Владата за увтрдување на започнувањето и завршувањето на учебната 2020/2021 година во основните училишта во услови на вонсредни околности.

Да посетиме дека денска почнува учебната година.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.