Украинската трага е очигледна во нападот на „Крокус“

Украинската трага е очигледна во случајот со нападот во концертната сала „Крокус“, а вработените во органите на редот вложуваат напори да ги идентификуваат поттикнувачите на ова злосторство, изјави рускиот јавен обвинител Игор Краснов за време на средбата со венецуелското Министерство за внатрешни работи, правда и мир, Ремиџо Себалос Ихасо во Каракас.

„Терористичкиот напад во концертната сала во московскиот регион, кој однесе животи и остави осакатени стотици цивили и ја шокираше глобалната заедница, и е последица на двојните стандарди во борбата против криминалот. Се разбира, ние ги преземаме сите напори да ги идентификуваме сите организатори, спонзори, идеолошки инспиратори на овој терористички чин“.

Вечерта на 22 март, цел на терористички напад беше музичкото место на концертната сала „Крокус“ во Красногорск, московскиот регион.
Според последните податоци, загинале 145 лица, а 551 лице се повредени. Приведени се 11 лица осомничени за вмешаност во терористичкиот напад, меѓу кои и четворица директни извршители. Рускиот истражен комитет објави дека докажал дека извршителите на нападот се поврзани со украински националисти.