ВИДЕО: Најблиската средба со кит!

Мажот и жената од оваа висео снимка очигледно се луѓето кои ја имале најблиската средба со кит.

Тие засекогаш ќе ја паметат вечерта кога решиле да одат да гледаат китови.

Кајакарите веслале околу јато китови во близина на аргентинскиот град Пуерто Мадрин.

Набрзо после тоа нештата стануваат драматични: еден од китовите решава да им пријде и да ги подигне заедно со кајакот над водата. Во описот на видеото пишува: „Додека ги гледавме еден од китовите тргна кон нас и не подогна. Неверојатно, се е во видеото!“