(ВИДЕО) Таџ Махал евакуиран, имало дојава за бомба

Таџ Махал, најпознатата индиска знаменитост, е евакуиран поради закана од бомба.

Евакуирани се над 1.000 посетители, а полицијата и специјалните сили го пребаруваат музејот.

Полицијата соопштила дека повикот го добила од непознато лице кое тврдело дека во Таџ Махал има експлозивна направа која набрзо ќе се активира. Сепак било утврдено дека се работи за лажна дојава.