Вулин ќе присуствува на свеченостите во Косово и Метохија

116

Во Лепосавиќ и во Зубин Поток денес ќе бидат одржани свечени седници на кои ќе стапат на должност новоизбраните градоначалници и советници.

Драган Јаблановиќ и Стефан Вуловиќ ќе стапат на должност, а на тие седници ќе присуствува и министерот без ресор задолжен за Косово и Метохија, Александар Вулин.

Седницата на Собранието на општината Лепосавиќ ќе се одржи во 12 часот, а седницата на Собранието на општината Зубин Поток во 14 часот, соопштила Канцеларијата за Косово и Метохија (КиМ).

Јаблановиќ и Вуловиќ избрани се за градоначалници на локалните избори во КиМ, што се одржаа на трети ноември, од листата на Граѓанската иницијатива „Српска“.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.