Подготовка:
КОРИ:
6 јајца
6 лаж. шеќер
6 лаж. брашно
2 лаж. какао
4 лаж. масло
ФИЛ
250 гр слатка хопла
пудинг со вкус на ванила
250 мл. млеко
100 мл. шеќер
ПРЕЛИВ
100 гр. чоколада
50 гр. маргарин
Подготовка:
КОРИ: Изматете ги јајцата со шеќер, додадете ги маслото, какаото и брашното измешани со пециво. Испечете две кори или една па поделете ја на половина. Кората печете ја на 200 степени, 25 мин.
ПРЕЛИВ: Испечените кори прелијте ги со чоколадно млеко и оставете да се оладат. Потоа секоја кора прелијте ја со истопена чоколадо со маргарин.
ФИЛ: Изматете ја хоплата па соединете ја со сварениот и оладен пудинг, а пудингот сварете го со 250 гр. млеко со шеќер. Изматениот фил прелијте го преку корите. Одозгора филувајте според желба.