Потребно:
400 гр неутрална павлака
2 кесички од 9 гр желатин
100 гр маргарин
250 гр шеќер во прав
Екстрат од рум
200 гр кокос
300 гр чоколадо за готвење
5 лажици масло за јадење
Подготовка:
Павлаката и маргаринот ставете ги да се варат и додадете го шеќерот во прав. Кога смесата ќе почне да врие, тргнете ја од оган додадете го претходно потопениот желатин и румот и добро измешајте. На крајот во смесата додадете го и кокосот. Во една четвртаста тава обложена со прозирна фолија ставете ја смесата и оставете да се олади. Најдобро е така да преноќи. Откако ќе се стегне, превртете ја смесата на даска за сечење која треба да биде обложена со хартија за печење. Сечете во облици кои вие ги сакате и прелиете со чоколадо. Декорирајте по желба.