За учебникот по социологија немало никакви забелешки од наставниците

29

Ќе се разгледаат сите опции дали да се повлече или да се корегира учебникот по Социологија за втора година и ќе се избере најдоброто решение, изјави денеска министерот за образование и наука Арбр Адеми.

– Се согласувам дека во содржината на тој учебник има пропусти и грешки, но веќе сме во контакт со Бирото за развој на образованието и со Педагошката служба да се следи постапката и да се отстранат тие недостатоци, изјави Адеми, одговарајќи на новинарски прашања по денешното потпишување на спогодбите за зголемување на платите во образованието и науката.

Тој посочи дека по донесувањето на Законот за учебници во основното и во средното образование во 2018 година, направена е анкета меѓу наставниците за тоа дали имаат забелешки или сугестии за учебниците, но оти конкретно за овој учебник не се добиени никакви сугестии.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.