Златна бубамара на популарноста – добитници на наградите во сите категории

Синоќа се одржа Златната бубамара на популарноста.

Еве ги добитниците на наградите:

Тинејџерска ТВ серија 2023 Тин-Камп

Балетска претстава за деца 2023 Петар Пан

Трајни вредности за афирмација на танцот Тодор Миладинов

Трајни вредности во народната музика Нино Величковски

Трајни вредности Д-р Миодраг Врчаковски – текстописец

Посхумна награда за животно дело Кире Костов

Спортист на годината 2023 Игор Стефановски-Иџе

Спортски успех 2023 Одбојкарска Репрезентација

Најпопуларен спортист 2023 Никола Ѓоргиев

Концерт на годината 2023 Владо Јаневски

Животно дело Драган Мијалковски

Трајни музички вредности Жељко Самарџиќ

Актерка на годината 2023 Наталија Теoдосиева

Најпопуларен млад актер 2023 Сергеј Димовски

Театарска претстава 2023 Ало Ало – Театар комедија

Спортска легенда Кире Лазаров

Етно песна на годината Давид Темелков – Моја Македонија

Проект на годината 2023 СИМБИОЗА-Танец и НОБ

Типографија-дизајнирање македонски Ласко Џуровски
кирилични фонтови

Дуо на годината 2023 Александар и Дац

Пејачка на годината 2023 Андријана Јаневска

Албум на годината 2023 Македонијо во срце те носиме

Најпопуларна нова институција Национален џез оркестар

Награда за уникатни музички вредности Рамбо Амадеус

Песна на годината 2023 ДНК & Врчак – Посреќна