ТОП,Македонија

Хулиганите на СДСМ и СОРОС удрија и по бараките на Град Скопје

Хулиганите на СДСМ и СОРОС удрија и по бараките на Град Скопје
Хулиганите на СДСМ, СОРОС удрија и по бараките на Град Скопје

Хулиганите на СДСМ, УЧК и БЕСА, платени и поттикнати од СОРОС, денеска повторно сееја пустош онаму каде што минуваа.

Ги вандализираа спомениците во паркот Жена-борец, ги понижија децата-белгаци,  ја оштетија Триумфалната капија, симбол на сите наши спортски победи, за да завршат во Градскиот парк и со бомби во боја да ги оштетат бараките на Град Скопје, изградени врз урнатините од земјотресот во 1963 г., како солидарна помош од светот. Ним ниту тоа не им е свето, пишува Република.

grad skopje vandalizam1

grad skopje vandalizam2