четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Кампања за превенција од зависности во Аеродром

Кампања за зависности во Аеродром

Кампања за зависности во Аеродром

Поврзани вести

Кампања за превенција од зависности ќе се реализира вечер, од 21 часот до полноќ, пред трговските центри „Бисер“ и „Капитол“ во Аеродром.

Организатори се Одделението за превенција при СВР Скопје во соработка со Здравствен дом Скопје.

– Активностите се со цел информирање на граѓаните и младата популација  за  штетните последици од конзумирање алкохол, дрога и цигари  и за негативното влијание врз развојот на младата личност, како од медицински аспект, така и од аспект на ризик фактор во сообраќајот и на социјалното однесување, информира денеска Министерството за внатрешни работи.

Најчитани вести