Македонија,Крими хроника

Крушевчанец бил во вонбрачна заедница со малолетничка

Крушевчанец бил во вонбрачна заедница со малолетничка
Стружанец доби кривична за убиство во обид

Крушевчанец доби кривична бидејќи бил во вонбрачна заедница со малолетничка.

Малолетничката од с.Житоше отишла во домот на Н.А. со кого била во љубовна врска, со цел заедно да живеат, а истите да не бидат пронајдени се сместиле во куќа на роднина на Н.А. во с.Дебреште. Откако дознале дека полиција ги бара година доброволно се пријавиле во полициската станица „Ропотово“, а девојчето на 18.06.2014 година е предадено на нејзините родители.