Спорт

Македонецот Виктор Ефремов со две награди на Европско првенство во атлетика

Македонецот Виктор Ефремов со две награди на Европско првенство во атлетика

 

Четири дечиња од „Детскиот дом 11 Октомври“ учествуваа на Европското првенство во атлетика „Оространд“ во Копенхаген Данска кое се одржуваше од 22.5.2016 до 29.5.2016 помеѓу Домови за деца без родители од Европа.

image-3b4585ee212c0eb5b3ed9b283efa3bfae7a03db2e3292e5deedfdbf3322b88bc-V

На првенството кое се одржува по 38-ми пат учествуваа 370 учесници меѓу кои Виктор Ефремов од Македонија кој освои второ и трето место во повеќе атлетски дисциплини.

image-02cec3d7d82101ac4d6a2b05f9b6ff214b6bc1c45c1600af8b688eb069194458-V

За овој успех на штитеникот од Детскиот дом известуваа и данските весници. Македонското знаме за цело време ги красело трибините каде се одржувал настанот.