Свет

Медицински сестри од Индија вратени дома од Ирак

Медицински сестри од Индија вратени дома од Ирак

Повеќе од 40 медицински сестри од Индија кои се на работа во Ирак и се затечени териториите под контрола на сунитските екстремисти, се вратиле дома со специјални летови, известуваат утринава индиските медиуми.

Се очекува транспортирање на најмалку уште 70 Индијки кои се наошаат во Ирбилу, во автономнаата курдска област на северот на Ирак.

Авионот со 46 медицински сестри ги пренесе до државата Керала на југот на Индија од каде што и потекнуваат.