Спорт

Почнуваат спортските натпревари по повод Денот на АРМ

Почнуваат спортските натпревари по повод Денот на АРМ

На Воениот аеродром во Скопје, денеска свечено ќе бидат отворени спортските натпревари по повод Денот на АРМ 18 Август.

На отворањето ќе присуствува на началникот на Генаралштабот на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески.

Во наредните два дена ќе се одржат финалните натпревари во крос трчање, мал фудбал, кошарка, одбојка, шах и пинг-понг.

Во досегашното натпреварување во сите дисциплини учество земаа над 1.500, а во утрешното натперварување учество ќе земат околу 250 припадници на армијата.