Свет

Регистриран нов можен сигнал од исчезнатиот малезиски авион

Регистриран нов можен сигнал од исчезнатиот малезиски авион

Авион од Австралија, кој учествува во потрагата по изчезнатиот малезиски авион денеска регистрирал нов подводен сигнал во реонот каде се врши истрагата.

Слични сигнали, кои наликуваат на оние од црните кутии на авионот, беа пресретнати од тимовите кои трагаат по леталото и на почетокот на неделата.