Свет

ФСБ: Финансискиот систем на Русија е загрозен

ФСБ: Финансискиот систем на Русија е загрозен

ФСБ на својата интернет страница објави дека целта на тие кибер-напади е да се уништи активноста на „главните руски банки“.

Според агенцијата ТАСС, серверите и командните центри, од кои ќе се вршат нападите, се наоѓаат во Холандија и се во сопственост на украинската компанија „BlazingFast“.