четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 52

ТМРО бара резолуција за осуда на етничкото чистење во Егејска Македонија

tmro

Поврзани вести

Собранието на Република Македонија да донесе резолуција со која ќе го осуди етничкото чистење на Македонскиот народ во Егејскиот дел на Македонија, велат од ТМРО.

За ТМРО е несфатливо како, Македонците кои од 1991 имаат своја независна матична држава, ниту еден пратеник, ниту една партија, што е чудно, никогаш не покрена иницијатива, Македонското собрание да донесе резолуција со која, ќе се почувствуваме како вистинска држава и народ, кој не заборава и држава која е матична држава на сите Македонци, се вели во соопштението.

Најчитани вести