Свет

Во Парагвај запленети 850 килограми кокаин

Во Парагвај запленети 850 килограми кокаин

Полицијата во Парагвај залени 850 килограми коакин, кој бил скриен во вреќи со ориз и кој требало да биде испорачан во Конго.

На секоја од вреќите во кои имало кокаин, се наоѓала слика со шкорпија, што е заштитен знак на групата шверцери на дрога, која ја предводи Бразилецот Хорхе Рафат Тумани, соопшти полицијата.

Во врска со овој случај полицијата приведе само едно лице, цариник.