сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 45

Здивнете – Извршителите ќе даваат рок и за новите и за старите долгови!

Со новиот закон, пред да се почне постапка за тужење, должниот ќе добие известување во кое тој ќе се повик да го плати долгот во рок од 15 дена. Ако се плати долгот во предвидениот рок, должникот ќе има само ситни дополнителни трошоци.

Здивнете - Извршителите ќе даваат рок и за новите и за старите долгови!

Здивнете - Извршителите ќе даваат рок и за новите и за старите долгови!

Поврзани вести

 За четири месеци стапува на сила новиот Закон за извршување според кој извршителот веќе нема да блокира сметка без претходно предупредување, што воедно ќе знаачи поголма заштита на ранливите категории граѓани. Законот предвидува и вонсудска наплата на долговите, односно лицата што должат, во предвиден рок од 15 дена ќе може да ја платат само сумата што ја должат, без дополнителни судски трошоци и блокирање на сметката.

Најчитани вести