Голема полициска акција поради дојави за бомби – апсења во повеќе градови во Србија и Европа

Во тек е опсежна акција на полицијата во соработка со Обвинителството за организиран криминал во која се апсат одговорните за закани со бомби во училиштата, неофицијално дознава Данас.

Апсењето првично го најави претседателот на Србија, Александар Вучиќ, а од МУП вчера потврдија дека апсењата се очекуваат денеска.

Лажните дојави за бомби траат повеќе од една година, а во последно време се речиси секојдневни, што ги вознемирува децата и родителите и влијае на наставниот процес.