Понеделник неработен ден за сите граѓани

Согласно со Законот за празниците на РМ, 1 јануари (недела), односно 2 јануари 2023 година (понеделник), Нова Година е неработен ден за сите граѓани на Македонија, информираат од Министерството за труд и социјална политика.

Истовремено, МТСП на граѓаните им ја честита Новата Година.