Пристинаа првите туристи во Црна Гора

53

Неколку минути после полноќ, првите туристи пристигнаа во Црна Гора. Земјата ги отвори границите за оние кои имаат помалку од 25 активни случаи на 100.000 лица. Меѓу нив не се државјаните на Македонија, со оглед дека вчера Владата донесе одлука за задолжителен карантин за нашите граѓани кои ќе сакаат да патуваат во оваа земја.

„Туристи, главно од заподноевропскит еземји, почнаа да влегуваат во Црна Гора веднаш после полноќ, штом стапи на сила мерката влез без карантин за држави со помалку од 25 активни случаи на 100.000 лица“, стои во соопштението на Владата на Црна Гора.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.