Венецуела ја затвора Амбасадата во Еквадор во знак на поддршка на Мексико

Претседателот на Венецуела, Николас Мадуро нареди затворање на Амбасадата и Конзулатот во Еквадор, во знак на поддршка на Мексико.

Мадуро исто така наведе дека Венецуела го поддржува барањето на Мексико да се суспендира членството на Еквадор во Обединети нации.

Претседателот на Еквадор, Даниел Нобоа на 5 април нареди рација во Амбасадата на Мексико во Кито, при што беше уапсен поранешниот еквадорски потпретседател Хорхе Глас. Тој во Амбасадата на Мексико се криеше од декември мината година.