Македонија

Невреме доаѓа кон Македонија, ќе има пад на температурата

Невреме доаѓа кон Македонија, ќе има пад на температурата

Mетеоролозите за утрешниот ден и за во сабота најавуваат врнежи проследени со локална нестабилност и грмежи.

Температурите и натаму остануваат високи иако се бележи тренд на нивно благо опаѓање.

Поголемо освежување се очекува во средината на идната недела кога живата во термометарот ќе се спушти на 28 степени.

време