Магазин

Секс пози кои гарантираат оргазам

Секс пози кои гарантираат оргазам
Секс пози кои гарантираат оргазам

Иако жените во некои ситуации многу тешко доживуваат оргазам, ви откриваме неколку секс пози за засилување на задоволството при сексот.

–  Кога лежите на грб со подигнати нозе, ја засилувате работата на вагиналните мускули и на партнерот му овозможувате лесен пристап до Г-точката, поради што е многу полесно да постигнете оргазам.

–  За брзо постигнување на оргазам ќе придонесете ако го масирате својот клиторис додека партнерот ја стимулира вашата Г-точка со пенетрација отпозади.

–   Вие на него, но не во класична „јавачка“ положба, туку со свртен грб. Во оваа поза вие ги влечете сите конци. Предноста на оваа поза е што го одложувате неговиот климакс, па не мора да брзате.

–  Мислите дека знаете како всушност изгледа мисионерската поза? Рзмислете повторно: Померувајќи го аголот н своите нозе- кренете ја едната, спуштте ја другата, со тоа се зголемува чувтвото што ве води до брз оргазам.

– Префрлете ја едната нога преку рамото на партнерот, подигнете го грбот и задникот и пуштете го да ве држи.

– При класичната поза кога сте над него се чини дека тој го носи поголемиот дел од вашата тежина, што ви олеснува побрзо да дојдете до климакс.

– Седнете еден наспроти друг и прегрнете се со нозете. Секој пат кога посилно ќе се припиете кон неговата карлицага ќе бидете се’ поблику го голем оргазам.

– Седнете му во скут. Ова е завршна поза за брзо стимулирање на Г-точката, а вашите раце се слободни да прават што сакаат.

– Легнете на стомак. Свртена мисионерска поза во која партнерот пенетира отпозади, ќе го зголеми чувството на задоволство.

 

 

За повеќе сексуални пози можете да прочитате овде.